Tomaatjes en knoflook in olie

IMG_20141109_011432_600x600

 

Bij de Plus hadden ze kleine tomaatjes in de aanbieding dus ik nam 2 bakjes mee om te drogen. Dat is errug lekker en supermakkelijk. Het enige risico wat je hierbij loopt is dat ze al op gaan eer ze klaar zijn. Dat had ik de vorige keer met dank aan jongste 😉

Het is heel simpel. Tomaatjes wassen en halveren. Knoflook pellen. Bakplaat met bakpapier bekleden en tomaat en knoflook er op spreiden. Zout en peper er over en eventueel kruiden. In mijn ervaring worden die alleen maar zwart dus dat doe ik niet meer. Beetje olie erover en dan 2 uur op 100 graden. Hou het wel in de gaten want het kan ook te snel gaan. Als ze klaar zijn alles in een schone pot doen en vullen met olijfolie. Aantal dagen in de koelkast laten staan en je hebt heerlijke olie voor in de sla bijvoorbeeld. In de pot kun je trouwens wel nog kruiden doen.