Tonijnspaghetti

Ik las het boek Koken met Vis uit Blik en maakte er Tonijnspaghetti met kappertjes en olijven uit.

Het recept heb ik aangepast aan onze smaak en aan wat ik in huis had. De kappertjes en de olijven vervielen omdat de kinderen dat niet erg waarderen.en ik heb een courgette toegevoegd om wat meer groenten er in te krijgen.

Uiteindelijk gebruikte ik dus een ui en twee tenen knoflook, een blikje tomatenpuree, 2 rode paprika’s, 2 blikjes tonijn, een fles passata, 1 laurierblaadje, zout en peper, spaghetti en Parmezaanse kaas.

Ik bakte de ui en knoflook glazig en deed er de tomatenpuree bij. Even laten bakken om te ontzuren en daarna de, in kleine blokjes gesneden, paprika en courgette erbij. De passata, zout en peper en het laurierblaadje er in en lekker laten pruttelen. De spaghetti koken volgens de gebruiksaanwijzing. Als je de spaghetti afgegoten hebt, het laurierblaadje uit de saus vissen en proeven of ‘ie op smaak is. De tonijn en de spaghetti er door mengen en nadat je opgeschept hebt, wat Parmezaanse kaas er over raspen.

Jongste at twee borden leeg en ik vond het ook heel lekker.

20141109_003357