Kersenkoek

Kersenkoek

Ineens had ik weer zin om te bakken. Die zin was er heel lang niet dus meteen maar geprofiteerd 😉

Ik maakte een kersenkoek. Het recept komt van een kaart die ooit bij een box van FoodWeLove. Het is supersimpel en heel erg lekker. Het originele recept is met kersen maar volgens mij kun je allerlei soorten fruit gebruiken. Omdat het een beetje last minute idee was heb ik kersen in pot genomen. Wel makkelijk, die hoef je niet te ontpitten 😉 Het recept schrijft voor dat je 30 gram amandelen over de taart strooit eer je hem de oven in schuift maar ik lust geen amandelen en heb die gewoon weggelaten.

Je hebt nodig:

500 gram uitgelekte kersen (uit pot, diepvries of vers maar in ieder geval ontpit)

175 gram zelfrijzend bakmeel

175 gram suiker

120 gram gesmolten boter

2 eieren

beetje citroensap

boter om de vorm in te vetten

een ronde bakvorm van 22 cm doorsnee

Vet de bakvorm in. Meng de gesmolten boter met de suiker, het bakmeel en de eieren en smeer ruim de helft op de bodem van de bakvorm. Meng de kersen met het citroensap en bedek de bodem van de bakvorm ermee. Smeer dan de rest van het beslag er op. Wil je amandelen gebruiken strooi die er dan nu overheen. Ik heb een beetje suiker er over heen gestrooid voor wat extra crunch. Dan moet ‘ie een uurtje op 160 graden en voilá. Een heerlijke kersenkoek 🙂 Laat hem wel even afkoelen want die kersen zijn heet (ervaring!) Het recept schrijft dat je er nog slagroom of ijs bij kunt eten maar ik vond het zo al machtig genoeg.