De Heuvellandvierdaagse

valk

 

Een hele tijd geleden had ik me ingeschreven voor de Heuvellandvierdaagse. Vier dagen lang 42 km lopen in deze prachtige omgeving. Daar had ik me ook erg op verheugd. Helaas kreeg ik een afspraak die niet verzet kon worden, net om 9.20 uur op de eerste dag. Om 7 uur ben ik gewoon gestart en om 8 uur heb ik me laten ophalen zodat ik op tijd bij de afspraak zou zijn. Uiteindelijk werd ik bijna 3 uur later weer afgezet. Die uren heb ik niet meer kunnen inhalen en de controleposten waren dus al gesloten. Omdat het misschien wel 20 uur zou worden als ik de 42 km zou afmaken en omdat ik de motivatie een beetje kwijt was, heb ik me na ruim 25 km laten ophalen.

Op deze hete dag (28 graden) heb ik toch heerlijk gewandeld dus het was zeker niet vergeefs maar het steekt natuurlijk wel dat ik niet heb kunnen doen wat ik wilde.  Na de wandeling ben ik meteen doorgereden naar de Mac Donalds 😉 Ik had enorme behoefte aan koude cola en iets te eten. Naar Mac Donalds ga ik misschien 2 of 3 keer per jaar en dan neem ik altijd de Chicken Sensation. Dat is meteen ook het enige lekkere daar. En de frietjes maar ik kan niet én die kip én friet eten. Keuzes 😉

Nadat ik weer een beetje bij was heb ik mijn vader opgehaald en zijn we naar mijn moeder in het hospice gereden. Daar ging het allemaal niet zo goed. Ze had heel veel pijn. Dat grijpt me erg aan. Dat ze doodgaat is onvermijdelijk maar ze zou niet zo moeten lijden. Vandaag zou de huisarts komen en hopelijk kan die iets doen.

Omdat ik niet op tijd binnen was bij de Heuvellandvierdaagse gisteren ben ik natuurlijk gediskwalificeerd maar ik had vandaag toch de 2e dag willen lopen. Op 6000 mensen zullen ze die ene illegaal niet opmerken 😉 Maar van alle stress gisteren heb ik vannacht alles bij elkaar misschien 4 uurtjes geslapen. Slapen is de laatste tijd een dingetje aan het worden. Daarboven op kreeg ik nog last van mijn darmen en toen besloot ik vandaag thuis te blijven. Morgen en zondag loop ik wel weer mee en dan heb ik toch drie dagen lekker gewandeld 🙂

Zaterdag:

Derde dag van de Heuvellandvierdaagse en de 2e wandeldag voor mij. Wegens niet fit door een hele slechte nacht heb ik de 2e dag van de Heuvellandvierdaagse overgeslagen. Ik had eigenlijk de 42 km willen lopen maar het regende zo hard vanmorgen dat ik er geen zin meer in had. Nadat het opklaarde begon ik aan de 21 en het werd alsnog een topdag. Geen druppel regen meer en heerlijk zonnig. Niet te warm en af en toe wat wind. Perfect weer om te wandelen

Zondag:

Laatste dag. Heerlijk gewandeld, onder andere door Valkenburg. Gelegenheid te baat genomen om even bij mijn moeder in het hospice te gaan lunchen 🙂 Was gezellig en daarna weer snel aan de wandel. Omdat ik vanmorgen maar niet op gang kwam, gekozen voor de 21 km. Dat bleek goed uit te komen want de laatste 8 km gingen bijzonder moeizaam. Misschien de vermoeidheid van drie dagen wandelen? Al met al vond ik de Heuvellandvierdaagse top om te lopen en volgend jaar doe ik zeker weer mee.