De Nijmeegse Vierdaagse

Winnaar

In maart kreeg ik een mail die begon met:

Beste Heidi Sour,

Gefeliciteerd, je bent de gelukkige bezitter van een HiTec startbewijs en bent daardoor verzekerd van deelname aan de 98e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Ter bevestiging sturen wij deze e-mail.

Ik had meegedaan aan een verloting op Facebook van Hi Tec. De sponsor van de Vierdaagse. Ik was leuk bezig met dat gewandel en had weleens gehoord dat de Vierdaagse een bijzonder evenement was dus toen ik die verloting zag deed ik zonder veel na te denken mee.  Pas toen ik die mail kreeg ben ik eens goed gaan kijken wat dat inhoudt om mee te doen aan de Vierdaagse. Daar trok ik wel even wit van weg: het was de bedoeling dat je dan 4 dagen lang 40 km liep. Je mocht ook 50 maar niet minder dan 40. Da’s best veel en zeker vier dagen achter elkaar.

Nu was in maart, juli nog ver weg en ik ben van nature erg optimistisch dus ik heb de inschrijving door laten gaan. Vol goede moed ben ik gaan trainen en zo kreeg ik bijna 1000 trainingskilometers bij elkaar. Lange en kortere tochten en een paar keer wat dagen achter elkaar en dat ging eigenlijk heel goed. Maar ergens in juni wilde het ineens allemaal niet meer. Volgens dr Google was ik overtraind. Een combinatie van een hoop sores aan m’n hoofd en te veel gewandeld. En dat heeft me genekt want met de Vierdaagse heb ik enorm afgezien. Maar goed, ik heb hem uitgelopen! De pijn en de kwetsuren zijn na een tijdje vergeten maar de trots op de prestatie blijft 🙂

Een kort verslag:

maandags vertrok ik met de trein vanuit Maastricht naar Nijmegen. Voor 5 uur moest het startbewijs opgehaald worden en omdat er 46000 mensen ingeschreven  waren, zou het er best nog wel eens druk kunnen zijn. Dus ik vertrok al vroeg en vond zonder problemen de stand waar ik een polsbandje en een startkaart kreeg. Beide zouden de komende dagen heel belangrijk zijn. De polsband werd bij start en aankomst gescand en de startkaart moest onderweg geknipt worden en bij aankomst ingeleverd worden.

Polsbandje

Startkaart 3e dagDaarna ging ik richting mijn logeeradres. Via Vierdaagsebed had ik een slaapplek met ontbijt, lunchpakket en diner geregeld. Dat leek me wel handig als ik niet nog zelf op pad zou moeten voor mijn eten en dat bleek een heel goed idee. Met de bus was ik in ongeveer 20 minuten bij het appartementencomplex waar ik zou logeren. Ik werd vriendelijk verwelkomd door Nina die samen met haar zusjes dit jaar 20 slapers en nog een aantal extra eters verzorgden. De afgelopen 6 jaar hadden de dames dit al eerder gedaan en dat bleek ook wel later want ze werkten samen als een geoliede machine. Ik sliep in een appartement met nog 3 dames en de andere gasten zaten in naburige appartementen. Er was een grote gezamenlijke ruimte waar ontbijt en diner geserveerd werd en waar we na het wandelen even bij elkaar zaten.

‘s Avonds kreeg ik al meteen een smakelijke maaltijd voorgezet en maakte ik kennis met de andere wandelaars. Veel van hen waren al veteranen die de vierdaagse al vaker gelopen hadden en elk jaar bij de dames kwamen logeren. Een aantal liep zelfs 50 km! Na het eten ging iedereen al vroeg naar bed dus ik ook. De dag erna moest ik om 5.15 uur starten dus ik wilde om half vier opstaan. Idiote tijd;)

Die nacht sliep ik zo slecht, de spanning, het vreemde bed. Desondanks stond ik meteen naast mijn bed toen mijn wekker ging 😉 Na het ontbijt en het maken van een lunchpakket liep ik samen met Hein naar de bushalte. Hein liep dit jaar voor de 13e keer mee en ik ben altijd blij als ik achter een ervaren iemand aan kan hobbelen 😉 Bij de start schrok ik van de enorme mensenmassa maar Hein ging links, rechts en naar voren en toen stonden we bijna vooraan 😉 Niet de netste manier maar zo zijn we elke dag wel op tijd gestart.

En toen waren we echt op pad. Hein en ik bleken hetzelfde wandeltempo te hebben dus we bleven samen lopen. De eerste dag ging dat ook prima, naderhand heeft hij zich aan mij moeten aanpassen omdat het steeds moeilijker ging met mij. Maar hij heeft me er echt doorheen gesleept dus hij is mijn Vierdaagse Engel. Bij de Swentibold had ik ook al een Engel dus ik voel me enorm gezegend 🙂

Tijdens de Vierdaagse heb ik af en toe wat getwitterd. Die tweets geven een goede indruk 😉

Een hele goede morgen vanuit grijs Maastricht gewenst. De griep schijnt op z’n retour te zijn: op naar Nijmegen 🙂

Met een valse start vanwege een kapot koffer, nu dan toch in de trein

Heidi

De formaliteiten zijn geregeld. Hier in nijmegen is het druk en heet.

En nu thee en gebak 🙂

Te bedde in Nijmegen. Morgenvroeg om half vier! op. Om half vijf hier weg zodat ik om kwart na vijf kan starten

Een hele goede morgen vanuit donker Nijmegen. Slecht geslapen maar ik ben er klaar voor. Op naar de 1e dag van de Vierdaagse 🙂

In de rij voor de start. Bijna op pad 🙂

Heidi

De eerste dag zit er op. Binnen om twintig na twee Wel ontzettend zere kuiten 🙁

Massage van de kuiten gehad en die voelen nu stukken beter. Op naar de tweede dag van de Vierdaagse 🙂

Pijnlijke kuiten, check. Slecht geslapen, check. Pijnlijke keel, check. Yesss, klaar voor dag twee

Ruim 9 kilometer achter de rug en nu de eerste pauze. Heerlijk zo’n bekertje thee 🙂

Wat doet een mens zich toch aan 🙁

Al 67X aan stoppen gedacht maar ik loop nog altijd 😉

We zijn nu in Wijchen en hebben er al 23 km op zitten. Lekker kopje soep gescoord en ik kan weer verder

Binnen! Dag twee zit er op. Kostte me al mn tandvlees maar ik ben gefinisht 🙂

Na aankomst in het gasthuis gedoucht en gemasseerd. Toen eten en een enorme blaar laten verzorgen en nu in bed. Zo moe. Morgen de 3e dag

Het woord spierpijn krijgt hele nieuwe dimensies vandaag. Jeetje, wat doen mijn benen zeer 🙁 Het doosje paracetamol is mijn nieuwe BFF 😉

Ik logeer in een huis met nog 20 lopers en het is geruststellend dat ook de ervaren mensen van alles mankeren na een dag lopen

Bijna 10 km gelopen en nu de eerste pauze Gaat goed tot nu 🙂

Het temop is er nogal uit maar toch al ruim 26 km afgelegd. Wat een hitte hier maar ook groot feest 🙂

Nog een kilometer of 8 maar nu eerst een kopje soep 🙂

Het laatste uur ging voor geen meter maar toch weer uitgelopen

Nu aan een welverdiend frietje. Straks kijken of de masseur me weer kan oplappen en dan op naar de laatste dag

Dank allemaal voor de bemoedigende woorden 🙂 Morgen de laatste dag en ik ben vastbesloten om mijn kruisje te gaan ophalen!

Fysiek houdt het allemaal niet over. Zo’n 4daagse is een enorme slijtageslag. Maar net gemasseerd, goed gegeten, dadelijk douchen&slapen.

Heel jammer om te lezen dat er al bijna 6000 niet zijn gekomen of uitgevallen zijn !

Op naar de laatste dag van de vierdaagse van Nijmegen. Ik wil mijn medaille 🙂

Vandaag heb ik totaal geen snelheid meer maar ik wandel nog steeds. Nu thee en een krentenbol 🙂

Nu zit ik op 13.6 km trouwens. Nog zo’n 27 km want vandaag is de langste afstand.

Beker thee, even zitten en dan de laatste 14 kilometers

Ik ben toch wel zo ontzettend klaar met dat lopen, die zon en die hitte

 Vastgemaakte tweet

Ruim 1 uur voor de eindtijd gefinisht dus gehaald Helemaal kapot nu want het was de warmste dag ooit bij de 4daagse

En toen was ik binnen. Zo ontzettend kapot ben ik nog nooit geweest. Ik kreeg m’n medaille maar eerlijk gezegd boeide me dat niet meer. Het enige wat ik wilde was dat die pijn stopte. Mijn hele lichaam deed verschrikkelijk zeer 🙁

Medaille 1 klein

Maar ik was uiteraard toch blij en trots op mijn Vierdaagse kruisje 🙂

Na een goede nacht in mijn eigen bed, voel ik me stukken beter. Maar wel veel schade 😉

Gisteren riep ik dat ik nooit meer zou gaan wandelen en zeker nooit meer de zou lopen maar het was toch wel heel bijzonder

Ingeschreven voor de Vierdaagse van Nijmegen: 46000 Gefinisht: 39.910 Flink wat afvallers 😉

Iemand een idee of ik hier iets mee moet? Dik been met uitslag. Geen pijn of jeuk.