Rijstsalade

Vandaag maakte ik een rijstsalade. Die viel zo in de smaak dat ‘ie op was eer ik een foto kon maken. Die komt de volgende keer ūüėČ

De inspiratie kwam van een recept wat ik op internet zag  aangevuld met wat ik zelf lekker vind en in huis had.
Ik zette een pan water met bouillonblokjes op en sneed 3 kipfilets in blokjes. Die gingen in het zacht borrelend water en toen ik ze allemaal gesneden had deed ik de  basmatirijst erbij. Dat heb ik gekookt tot de rijst zacht was en daarna afgegoten.

Daarna sneed ik komkommer, paprika en rode ui in kleine blokjes en de lente ui in ringetjes. Ik liet een blikje mais en een blikje met stukjes ananas¬†uitlekken en in een grote kom mengde ik een bekertje cr√®me fra√ģche met een paar eetlepels mayonaise en flink wat cajunkruiden. Daar deed ik alle andere ingredi√ęnten bij, mengde dat goed en liet het koud worden in de koelkast.

Hoeveelheden zijn helemaal afhankelijk van het aantal eters maar ik maak de volgende keer de dubbele hoeveelheid want het ging hier achter elkaar op.