Gewicht

GewichtIk heb al lang niks meer geschreven over mijn gewicht, zag ik. Het is ook niet echt een issue meer. Na de maagverkleining ben ik ruim 40 kg afgevallen en heb ik een enorme slag gemaakt wat betreft welzijn, bewegingsvrijheid en gezondheid en voor mij is het prima nu. Wel val ik nog steeds in de categorie overgewicht maar aangezien ik van morbide (dodelijke) obesitas af kom vind ik dit al een enorme winst. De grafiek hierboven laat dat perfect zien.  Ik schommel het afgelopen jaar steeds rond de 70 en eigenlijk zou ik er nog zo’n 10 kg af willen. Gek genoeg heeft al dat wandelen van de laatste tijd geen effect. Komt misschien nog en ik zou natuurlijk ook weer beter op m’n eten moeten letten. Meer eiwit en groenvoer en minder koolhydraten, ik weet het wel maar ik hou zo van die carbs 😉 Al begin ik nog steeds met de eiwitten en groenten als ik eet maar ik denk dat het de koolhydraatrijke tussendoortjes, lees chocolade, zijn die verder gewichtsverlies voorkomen 🙂