Weer een opname

Mijn moeder moest een scan van het bovenlichaam laten maken om te kijken wat de stand van zaken is nu de behandelingen al een tijdje bezig zijn. Hiervoor moest ze opgenomen worden omdat de contrastvloeistof uit haar lichaam gespoeld moest worden met een infuus. Dinsdag om 11 uur moest ze zich melden en kreeg ze een bed in een vierpersoonskamer. Dat is trouwens echt niet meer van deze tijd om met zoveel mensen op een kamer te liggen. Je hebt totaal geen privacy omdat je kamergenoten én hun bezoek alles van je kunnen zien en horen. Wat de arts heeft te vertellen, wat de verpleegkundige doet, wat je kwijt wil aan je bezoek, hoe vaak je naar de wc gaat, je tranen als je het moeilijk hebt 🙁

Nadat mijn moeder geïnstalleerd was kreeg ze een infuus. Ik heb nog tv en telefoon geregeld en toen ze lekker lag ben ik weer naar huis gegaan. het was trouwens echt hondenweer. Het hagelde verschrikkelijk, er lag een dikke rand tegen het raam.

De dag erna kreeg mijn moeder de scan wat allemaal prima ging. De uitslag horen we pas over twee weken. De oncoloog is wel nog bij haar geweest om te kijken hoe het ging en daarna heeft mijn moeder een voedingssonde gekregen. Ze heeft ontzettende moeite met eten. Alles smaakt en ruikt vies. Ze eet nu al bijna 2 maanden amper, af en toe wat beschuit met smeerkaas. Ondertussen is ze zo’n 20 kg afgevallen. Ze had natuurlijk heel wat reserve maar afvallen is natuurlijk niet de bedoeling. Die voedingssonde is erg vervelend maar ze merkt nu al de positieve effecten er van. Wat meer energie en iets minder moe 🙂 Hopelijk zet dat nu door.