De ziekenboeg :)

Eerst was Patrick niet lekker. Net op de dag dat hij zijn langverwachte nieuwe racefiets kon halen begon hij zich beroerd te voelen en te hoesten. Hij heeft een kort stukje gereden maar het lukte niet dus hij was snel weer thuis. De rest van de week heeft ‘ie wat op de bank gehangen. Niet bepaald lekker maar ook weer niet zo beroerd. Zondags zijn we toch met vakantie gegaan en over ons bezoekje aan een plaatselijke Oostenrijkse arts kun je bij het blog Vakantie lezen.

Omat Patrick bleef hoesten is hij maandags naar een huisarts hier geweest en die schreef hem nog een antibioticakuur voor en promethazine tegen het hoesten. Patrick begon thuis natuurlijk meteen met de medicijnen en ging al gauw naar bed. Daar is ‘ie vervolgens niet meer uit gekomen 😉  Nou, af en toe een uurtje. Hij heeft nog nooit zoveel geslapen geloof ik, als in die week. Die week hadden we logé’s maar die hebben hem amper gezien. Uiteindelijk heb ik vrijdag de apotheek gebeld of dit wel normaal was want hij sliep 22 van de 24 uur. Bleek dat het aan de promethazine lag, dat werkte slaapverwekkend. Daar is ‘ie dan ook maar meteen mee gestopt en daarna ging het gelukkig beter. Nu hoest Patrick nog af en toe bij inspanning maar dat zal vast wel overgaan.

Ik had al een tijdje een bultje onder aan de linkerborst. Zeg maar net op de overgang van borst naar borstkas. Zat er al maanden en ik had er verder geen last van. Maar in die week ging het steeds meer pijn doen en voelde ik me ook moe. Op dat moment dacht ik dat het aan de drukte lag, we hadden die hele week logé’s en Patrick sliep de hele dag dus ik had genoeg te doen. Maandag’s ben ik ermee naar de huisarts gegaan omdat het nu toch wel echt heel erg pijn deed en zij had het meteen over een ontsteking. Antibiotica mee voor een week en koelen was het advies. Die week heb ik behoorlijk afgezien want de pijn straalde naar mijn arm uit en werd ook eigenlijk niet minder. Ook voelde ik me best beroerd dus vrijdag ben ik weer terug gegaan naar de huisarts. Zij vond het ook niks verbeterd en gaf nog voor 3 dagen extra antibiotica mee. Die was woensdag op en ik voelde me al wat minder ziek maar had nog steeds veel pijn. Dus weer terug en de ontsteking was niet minder geworden. De huisarts vond dat ik dat maar eens door een chirurg moest laten bekijken want er zou waarschijnlijk in gesneden moeten worden. En ik ben al niet zo’n held 🙁 Zij belde met het ziekenhuis om alles te regelen, vanwege de pijn met spoed en dinsdag kon ik terecht. Om 8 uur 10 al. Pffff.

Zaterdagochtend om 6 uur werd ik wakker omdat ik iets nats voelde. Was de ontsteking opengegaan en kwam er allemaal pus en bloed uit 🙁 Echt vies. De volgende dagen bleef er viezigheid uit komen maar gelukkig werd de pijn ook minder.

Dinsdag was ik al om half acht op weg naar het ziekenhuis. Ik moest nog bloed prikken vanwege de diabetescontrole elke kwartaal dus ik had bedacht dat ik dat maar eerst zou gaan doen. Helaas lukte het prikken de eerste keer niet en zo liep ik met watjes op twee armen naar buiten. Dat prikken is elke keer een gedoe, ik heb dunne en diepe aderen 🙁

Op de afdeling Radiologie was nog een beetje verwarring. Moest er nu een mammagrafie of een echo gemaakt worden? Na wat heen en weer gebel werd het dus gewoon allebei.  Ik had nog nooit een mammagrafie gehad dus ik had geen idee wat en hoe en die verpleegkundige was ook niet bepaald iemand van veel woorden. Zonder veel te zeggen begon ze aan me te trekken en te duwen om me op de goede plek te krijgen en pakte ze mijn borst en duwde die op een plaat. Na een hoop gedoe stond ik blijkbaar goed en kwam er een doorzichtige plaat naar beneden die mijn borst aardig plat drukte. Echt niet fijn! Toen de andere kant nog eens en toen nog eens twee keer van een andere kant. Zeker bij de borst waar de ontsteking zat deed dat gepluk en geplet aardig pijn. Daarna moest ik weer wachten want er kwam nog een echo achteraan. Die was ook behoorlijk pijnlijk omdat ze steeds met dat apparaat over de ontsteking ging maar het was wel fijn om te horen dat de ontsteking oppervlakkig en klein was. Ook de mammagrafieën waren goed. En nu begon het wachten want de afspraak bij de chirurg was pas om 10 uur. Eerst ben ik lekker wat gaan eten in het restaurant en daarna gaan snuffelen bij de tijdschriftenhandel. Om half tien ben ik toch maar naar het Maastro-gebouw gelopen waar de Mammapoli in zit. Mooie wachtruimte daar. Overal laminaat,  lekkere banken en een koffie/thee automaat. Er kwam meteen iemand op me af om alles uit te leggen, dat was wel fijn. Helaas duurde het nog tot half twaalf tot ik aan de beurt was. Een verpleegkundige kwam me ophalen en schreef ook het hele verhaal van de ontsteking op. Net toen ik voor de derde keer die dag uit de kleren moest kwam de chirurg binnen. Die keek en voelde (auw) en wilde er toen een sneetje inmaken zodat de rest van de rommel er uit kon. “Gelukkig”  kreeg ik eerst een verdoving. Jeetje, wat waren dat 3 pijnlijke spuiten 🙁 Toen de chirurg begon te snijden voelde ik dat nog wel maar het deed geen pijn meer. Toen de ontsteking open was spoelde ze het nog uit met 2 spuiten water. Behoorlijke kliederboel maar ik was toch nog plakkerig van de gel van de echo. Daarna plakte ze nog een pleister er op en was ik eindelijk klaar. Toen ik weer zat legde ze uit dat het een talgkliercyste was die was gaan ontsteken. Over 2 weken moest ik terug komen om de wond te laten controleren en dan konden we ook een datum prikken om de cyste te laten verwijderen want die zat er nog steeds.  Die cyste hoeft niet persé weg maar ik wil dat graag want ik ben als de dood dat ‘ie weer ontsteekt. De afgelopen 3 weken heb ik behoorlijk afgezien en dat wil ik liever niet nog een keer. Met een nieuwe afspraak op zak ben ik opgelucht naar huis gereden en daar meteen het bed in gedoken. Het was een vermoeiende ochtend en dan kan ik beter een uurtje ofzo gaan slapen. Nu heb ik gelukkig geen pijn meer en ik voel me ook weer ok. En als de wond nu goed geneest ben ik er hopelijk helemaal vanaf 🙂

One thought on “De ziekenboeg :)

  1. Ai jai jai, gelukkig is de pijn nu weg! wat kun je snel wat hebben he? sterkte met de laatstje loodjes !

    mandje75 @ twitter

Comments are closed.