Vakantie in Oostenrijk

Zondag (Vertrek naar Oostenrijk)

Eindelijk de lang verwachte dag 🙂 We gaan met vakantie naar Oostenrijk. Jammer genoeg werd Patrick de dag voordat we zouden gaan ziek. Verhoging, keelpijn, een gemene hoest, hoofdpijn en beroerd. Ondanks dat ‘ie slecht had geslapen wilde hij toch gaan dus zijn we toch maar gewoon gegaan. Geplande vertrektijd 7.00 uur maar uiteraard werd het weer later en zaten we pas om 9.00 uur in de auto. Maar wat maakt het ook uit, het is tenslotte vakantie.
Nog even langs het tankstation om de banden op te pompen en dan richting Duitsland. Het eerste stuk ging prima, behalve dat Indy 2X spuugde. Ik had hem snoep gekocht en dat viel niet goed 🙁
Helaas begonnen ‘s middags de files 🙁  We hadden om half 5 in het hotel kunnen zijn, dat werd uiteindelijk 8 uur door al die files! Het was de hele dag prachtig zonnig en warm weer, dat rijdt wel een stuk fijner. Gelukkig hebben we airco in de auto en zijn we geregeld gestopt bij een tankstation voor eten+drinken maar dat file rijden is echt niks. Soms was er een stukje waar je door kon rijden maar dan kwamen we weer in de volgende file tercht. Als er een wegversmalling was omdat er aan de weg gewerkt werd dan wist je in ieder geval waarom je niet kunt doorrijden maar soms zag je helemaal niet waarom er een file was en dat is dan extra irritant. Voor Patrick was het extra vervelend want die voelde zich beroerd en heeft soms gereden maar ook veel geslapen. Dan reed ik dus 😉 

afb00531

afb00521
Gelukkig kwam toen toch eindelijk het hotel in zicht. We hadden een kamer gereserveerd in een kinderhotel omdat dat leuk voor Indy is maar ook voor ons. Het hotel heeft van alles. Een binnen- en buitenzwembad, een skelterbaan, een grote speeltuin buiten, binnen allerlei speeldingen en alle eten en drinken zit bij de prijs inbegrepen.
De ontvangst bij de receptie was heel vriendelijk, ik kreeg alleen geen hand. De receptioniste was bang voor de mexicaanse griep  😉 We moesten de auto maar gewoon laten staan en eerst komen eten. Dat was een meevaller want we hadden ‘s middags bij Burger King gegeten maar langzamerhand weer trek. We mochten zelfs kiezen uit 3 menu’s en het smaakte prima. Helaas hebben we het toetje moeten laten schieten want Patrick voelde zich nu helemaal niet goed. We hebben de spullen uit de auto gehaald, de auto in de parkeergarage gezet en toen naar de kamer gegaan. Die viel reuze mee, lekker ruim en schoon. Wij hadden een 2-persoons bed en Indy een slaapbank en dat sliep prima. En wat waren we blij toen we in bed lagen, helaas hebben we niet heel goed geslapen. Patrick niet omdat ‘ie steeds moest hoesten en ik omdat ik er steeds wakker van werd 😉

Maandag.

Maandag zijn we begonnen met een bezoekje aan de huisarts in een dorp verderop, Pertisau. Patrick bleek een keelontsteking  te hebben en heeft antibiotica, pilletjes tegen het hoesten en een hoestdrank voorgeschreven gekregen. Helaas helpt het tot nu toe (22.19 ‘s avonds) niets. De arts zei dat de antibiotica 24 uur nodig had tot Patrick er iets van zou merken maar de pilletjes en de hoestdrank had toch wel iets moeten doen.
Ondanks dat Patrick zich niet goed voelde wilde hij toch van alles ondernemen. Toen we bij de huisarts klaar waren en terug in het hotel hadden ontbeten zijn we dan ook vertrokken.
We begonnen met de kabelbaan. Er stond een enorme rij voor de kaartverkoop maar de wachttijd viel uiteindelijk nog mee. Het is ongelofelijk hoeveel mensen er in zo’n kleine gondel gaan en we stonden dan ook echt schouder aan schouder. De tocht gaat een enorm eind omhoog en je hebt een onwaarschijnlijk mooi uitzicht over de Achensee en de bergen. Boven hebben we wat rondgewandeld en foto’s gemaakt maar we zijn niet heel lang gebleven. Er waren wat horecagelegenheden en er starten daar veel wandelroutes maar verder is er niet veel te beleven. Wij gingen maar niet wandelen, Patrick voelde zich niet goed door die keelontsteking en ik heb een hielspoor waar ik veel last van heb. Op de terugweg hadden we mazzel, we waren de enigen in de kabelbaan 🙂 Met alle ruimte in de gondel kon ik nu ook wat foto’s maken al zijn die wat wazig want de ramen waren niet bepaald schoon. vakantie-oostenrijk-0062

vakantie-oostenrijk-0111

 

 

 

 

 

 

Weer veilig beneden zijn we daar een winkel in gegaan want ik sleep altijd veel te veel mee en met mijn schoudertas is dat niet handig. Mooie rugzak gevonden en een paar echte bergschoenen voor Indy. Leek me wel handig met al die stenige wandelpaden hier.  Op de terugweg kwamen we langs een van de vier schepen die rondvaarten over de Achensee maken. Er stonden een hoop mensen te wachten, blijkbaar zou de boot bijna vertrekken. Dus snel de auto geparkeerd en op naar de boot. Daar hebben we bijna 2 uur heerlijk over de Achensee gevaren. Het is echt een prachtige omgeving met die hoge bergen en op de hellingen heel veel naaldbossen. En ontzettend veel wandelaars die over een pad wandelen wat helemaal rond de Achensee loopt. Maar veel mensen varen een stuk mee met de boot want die heeft een aantal halteplaatsen waarmee je een stuk van de route kunt afkorten.  Omdat we de lunch in het hotel gemist hadden aten we op de boot nog wat. Patrick had worstjes met brood en mosterd, Indy een tosti en ik een Apfelstrudel.  Nadat de boot had aangemeerd en we de auto hadden gevonden zijn we naar het hotel gereden. vakantie-oostenrijk-059vakantie-oostenrijk-066

 

 

 

 

 

 

    Ik ben meteen internet gaan regelen want dat hadden we niet draadloos op de kamer zoals ik eigenlijk dacht. Ik heb het nog eens op de site van het hotel nagekeken en er staat dat je een internetaansluiting hebt op de kamer. En dat klopt, er zit een aansluiting op de muur maar er staat niks bij over dat je dan nog een modem voor 5 euro per dag moet huren. Daar ga ik dus nog even over reclameren 🙂 Maar goed, ik had dus dat modem gehuurd en Patrick had alles aangesloten maar geen internet 🙁 Van alles geprobeerd maar niks werkte dus ging ik maar weer naar de receptie en heb het modem geruild voor een ander. Gelukkig deed dat het wel zodat ik tenminste dit weblog kan bijwerken  😉  Patrick is daarna een uurtje gaan slapen en ik ben met Indy gaan eten en daarna het hotel gaan verkennen. Indy was erg enthousiast over de mini-golf dus dat gingen we dan ook doen. Het idee is dat je met een soort biljard keu een klein golfballetje over een tafel met allerlei hindernissen stoot tot je het balletje in een klein gat hebt. Was erg leuk om te doen  🙂  afb0063afb0066

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat Indy nog even flink had gesprongen op de trampoline zijn we weer naar de kamer gegaan. Patrick was ook weer wakker, ik heb nog even op bed gelegen en Indy heeft wat op de nintendo gespeeld. Toen was het alweer 18.00 uur en tijd voor het diner. We hebben weer lekker gegeten met een heerlijk glas wijn voor mij 🙂 Na het eten is Patrick met Indy naar de skelterbaan gaan zoeken want die hadden we nog niet gevonden. Ik ben weer naar de kamer gegaan en heb wat mail gelezen totdat het tijd was voor de wandeltocht waar we ons voor hadden opgegeven. Er stond een hele groep mensen al te wachten beneden en we zijn een heel stuk langs het meer gelopen naar een stuk grond waar tipi’s stonden en een kampvuur was. Daarnaast was trouwens ook de skelterbaan. De kinderen mochten marshmellows roosteren boven het vuur en er was fris en bier, helaas allemaal lauw. We hebben daar nog een hele tijd gezeten en Indy was heerlijk met het vuur aan het klooien. Dat vinden geloof ik, alle kinderen leuk. Op een gegeven moment hadden Patrick en ik er genoeg van, Indy natuurlijk nog lang niet, maar we zijn toch maar terug naar het hotel gelopen. 

En daar hebben we eigenlijk niet veel meer gedaan. Ik ben dit weblog gaan bijwerken en heb even met Nicky   ge-msn-end en Patrick heeft wat tv gekeken en snurkt nu 😉 Net zoals Indy, die hélemaal niet moe was maar toch wel heel snel sliep ;). En ik ga nu hun goede voorbeeld volgen want morgen hebben we een drukke dag want we gaan naar de Gross Glockner

 

Dinsdag

Vanmorgen lekker ontbeten en toen meteen de auto in naar de Gross Glockner. Dat is de hoogste berg van Oostenrijk.  Het was een flink eind rijden, 2 uur tot aan het tolstation en daarna een hele lange weg naar boven. Je kunt niet echt op het hoogste punt komen maar het was toch wel ontzettend hoog. Er zijn onderweg 12 halteplaatsen met souvenirwinkeltjes en restaurants en nog heel veel plekken gewoon langs de weg waar je kunt stoppen. Bij eentje lag een enorme hoop ijs waar Indy lekker gespeeld heeft.

gross-glockner-046Het uitzicht op die berg is echt indrukwekkend. Tussen al die toppen voelt een mens zich maar erg klein 🙂 Je zit zo enorm hoog, overal ligt ijs, er groeien geen bomen en hogerop zelfs geen gras meer. We zaten op een gegeven moment zelfs hoger dan de wolken 🙂 Bij de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe is langs de rand van de weg een muurtje en daar achter ligt een groot grasveld met helemaal beneden een meertje. Op dat grasveld stikt het van de Murmeltiere, marmotten dus. Hele grote met flinke tanden die in niks lijken op de schattige marmotjes van de dierenwinkel. Die zijn daar een echte attractie waar heel veel mensen naar stonden te kijken 🙂 gross-glockner-066

Toen waren we ook wel zo ongeveer op het einde van de route en zijn we terug gereden. We hadden echt geluk met het weer, het was wel af en toe een beetje bewolkt maar de hele tijd droog en zonnig. Op de Grossglockner heb ik nog heerlijk naar buiten zitten te kijken maar toen we op de weg terug naar het hotel zaten ben ik in slaap gevallen. Het was weer een lange dag, uiteindelijk waren we om half zes pas weer in het hotel. Onderweg heeft Indy nog een keer gespuugd, gelukkig niet in de auto. Dat hij steeds wagenziek is, wordt echt vervelend. De pilletjes die ik heb gekocht helpen niet, jammer genoeg

Woensdag

Donderdag (naar huis)