Creatief en een plan.

Lang geleden moest ik op doktersvoorschrift een ontspannende hobby zoeken 😉 Dat werd het quilten en dat heb ik ook met veel plezier een hele tijd gedaan. Op een gegeven moment kwam er nogal de klad in omdat er zoveel andere dingen om mijn aandacht vroegen.

Vorig jaar ben ik begonnen met naailes waar ik ondertussen een rok en een tas gemaakt heb. Nu ben ik bezig met een oud en veel te groot leren hemd waar ik een rok van aan het maken ben. Een paar weken geleden ben ik begonnen met haakles. De wolwinkel in Margraten geeft nu brei- en haakochtenden (en middagen en avonden) Een hele tijd geleden had ik daar al alles gekocht om te gaan haken maar het lukte me niet. Zelfs met hele handige filmpjes op You tube niet. Ik heb het toch nodig om IRL tekst en uitleg te krijgen. Naar de haakochtend ben ik nu al 3 keer geweest en het zijn behalve nuttige ook heel gezellig ochtenden. Tot aan de zomervakantie wil ik dat blijven doen en daarna zoek ik iets in Maastricht.

Sinds ik verhuisd ben kriebelt het ook ineens weer om te gaan quilten. Bij de trap heb ik de quilthuisjes laten ophangen en ineens had ik een geweldig idee.  Ik wil een serie kleine quiltjes gaan maken voor in die huisjes passend bij elk seizoen en elke gelegenheid. Dus eentje voor de lente, eentje voor de zomer, de herfst en de winter. Eentje voor Sinterklaas enzovoort.

Mijn plan tot nu toe:

Lentequiltje met aardbeien. Nog een patroon voor zoeken.

Zomerquiltje met ijsjes. Patroon van Wendy Vosters.

Herfstquiltje. Iets met paddestoelen denk ik.

Winterquiltje. Misschien iets met sneeuw of schaatsers.

Verjaardagsquiltje. Ik heb ergens een patroon van een taart.

Sinterklaasquiltje. Moet ik ook ergens hebben.

Kerstquiltje. Heb ik al, zie foto. Van een kat in kerstkleuren.

Paasquiltje. Iets met een ei natuurlijk.

Carnavalsquiltje. Iets met maskers en slingers, denk ik.

Aanvullingen en ideeën zijn altijd welkom 🙂

Mijn quiltspullen staan nog in Margraten dus ik ga die hiernaar toe halen en patronen zoeken. Zo’n miniquiltje gaat lekker snel en zo kan ik weer slag er van krijgen. Als ik dan echt veel zin heb ga ik de grote quilts afmaken die ik nog heb liggen. Volgens mij liggen er zeker nog 3 of 4. Aan eentje moest geloof alleen nog een bies gezet worden. Ik weet het niet meer precies, ze liggen er al jaren 🙁 Hoog tijd dus.