Youri

Zaterdag 26-03-2011

Vanmorgen om ongeveer half negen werd ik wakker omdat de telefoon ging. Patrick nam op en wat ik hoorde klonk wel een beetje vreemd maar ik draaide me nog lekker een keer om. Patrick kwam naar boven en ik zag aan zijn gezicht dat er wat was. Hij kon niks zeggen maar kwam op bed liggen en hield me stevig vast. Ik vroeg wat er was en uiteindelijk kwam er Youri uit. Youri was dood. Dat moment is onbeschrijfelijk. Ik wilde weten hoe maar dat wist Patrick ook niet.
Gisterochtend heb ik Youri en Nicky naar hun oma en opa gebracht. Nicky ging met oma winkelen en Youri wilde gewoon ernaar toe. Ze bleven ook daar slapen. Youri is nog met zijn oom Johann naar de kroeg geweest maar om 21.00 uur waren ze alweer terug.Youri en Johann zaten op de bank tv te kijken en Johann is in slaap gevallen. Johann heeft Youri ‘s morgens om half zeven voor de bank op de grond gevonden. Youri was toen al helemaal koud dus waarschijnlijk is ‘ie ‘s nachts ergens gestorven.
Oma heeft de politie gebeld en die hebben alles onderzocht en Youri meegenomen. Toen wij aankwamen reden ze hem net in zo’n zwarte zak op zo’n wagen naar buiten. Toen drong het bij mij pas echt door.
Naderhand kwam iemand van de recherche vertellen wat ze al wisten en wat er ging gebeuren. Youri ging mee omdat ze sectie wilden verrichten en bloedonderzoek. Afhankelijk van hoe snel daar de resultaten terug waren zouden we horen wanneer zijn lichaam werd vrijgegeven. Dat kan nog wel even duren. Ze vroegen nog wat dingen over Youri’s gezondheid en wat ‘ie allemaal gedaan had de laatste tijd.
De politie heeft bij Johann nog alles doorzocht en toen ze klaar waren zijn ze gegaan en wij zijn toen ook naar huis gegaan. Ik heb de Dela gebeld en die hebben iemand gestuurd om de uitvaart te regelen. Zo breng je je kind weg om te logeren en zo zit je een kist en een rouwkaart uit te zoeken.
Het is gewoon niet te bevatten.
Patrick heeft op Youri’s computer geprobeerd zoveel mogelijk van zijn online vrienden op msn, hyves en een spel wat Youri veel speelde, een bericht te sturen. Dat waren nog best veel mensen.
De rest van de middag heb ik in bed gelegen met knallende hoofdpijn. Krijg je met al dat gehuil 🙁
Patrick vertelde naderhand dat de politie nog gebeld had dat ze een koerier hadden gestuurd naar een laboratorium in Duitsland om Youri’s bloed na te kijken. Hopelijk betekent dat ze dan ook gauw met de uitslag van het onderzoek komen want ik wil heel graag weten wat er nou gebeurt is.
Youri is pas met vakantie naar Cambodja geweest en daar heeft ie een meisje leren kennen. Die belde ook nog vanmiddag en toen moest ik haar duidelijk maken wat er gebeurt was. En dat is best lastig, zij spreekt slecht engels en ik natuurlijk geen Khmer. Dat was echt erg, het kind was verschrikkelijk aan het huilen. Ze bleef maar zeggen I love Youri, I love Youri. Ik ben in ieder geval heel blij dat hij daar nog een leuke tijd heeft gehad. Hij was vol op plannen aan het maken om terug te gaan en eigenlijk wilde hij het liefst daar blijven. Niet alleen vanwege dat meisje maar om het land. Het moet daar erg mooi zijn met hele relaxte mensen.